onsdag 6 januari 2016

Att städa julen ut

Lika ivrig som jag är när det pyntas inför jul, lika skööönt tycker jag att det är att få ut det mesta julrelaterat krafs så här två veckor senare. Som granen, till exempel.

Publiken på första parkett var måttligt road, men åtminstone mutbar. Och note to self: dags att köpa mera majsbågar. 
Fast ja, få ut och få ut. Det mesta av barren kom aldrig så långt, utan blev kvar på golvet. Och då, när ett hav av barr skulle försöka samlas ihop, rev damen minsann av några roade hejarop. Alltid nåt. 

Men det är märkligt, fast det bara är två veckor sedan granen fann sin plats där mot fönstren, så känns det så ovant när den är borta. Kalt på något sätt. Men, desto lugnare.
Här har jag inte gått loss med några pasteller ännu, men det kommer väl om vi ger det några veckor. Tänker kanske för en gång skull vara lite trendig och satsa på den där mixen av babyrosa och babyblått (eller Rose Quartz och Serenity som årets färg(er) från Pantone heter) till våren, vi får se.


Fjäderbollarna som huserade i granen hade jag i alla fall inte riktigt hjärta att gömma undan ännu, så de får ligga på bordet ett tag till, intill ett par batteriljus. De är ju de bästa, de här ljusen som tänder och släcker sig själva men ändå fladdrar så att det nästan ser ut som om de brann riktigt på riktigt. Både vackra och trygga, den bästa kombinationen.
Och nu sprakar elden i öppna spisen. Sämre kan man ha det, denna extremt kalla dag i början av januari.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar