lördag 6 februari 2016

Den oljade blixten

Den här tjejen, alltså.
Jag kanske har nämnt att hon rör sig som en oljad blixt numera? Och inte bara det - hon är nyyyyfiken också. Att det mesta av lifvets utforskning utan undantag skall ske via munnen tycker man tydligen är en självklarhet då man är två månader från året, så hökögon gäller för en annan. Fast inte bara småprylar lockar till undersökning - snarare precis allt som finns i lagom höjd på dryga halvmetern hamnar förr eller senare i de små nyporna.

Så, jo. Grejerna på hyllan här nedan lever farligt för tillfället... Dags för omgång två av flytta på prydnadssakerna, med andra ord. Den nedersta hyllan tömdes redan för någon månad sedan, då hon upptäckte tjusningen i att runda ljuslyktor rullar om man häver ner dem på golvet och puttar på lite grann. När man upptäcker sådana livets glädjeämnen, så är det lite svårt att få en liten på andra tankar, lärde jag mig den gången.

Eller ja, de gångerna, om jag nu ska vara ärlig...
För egentligen har jag någon föreställning om att jag inte riktigt vill anpassa precis hela hemmet  efter en liten, så jag har inte så bråttom att flytta på och stuva undan.  Åtminstone vill jag se om det funkar att ha sakerna framme innan jag plockar bort dem - och ibland gör det ju faktiskt det.

Fast ibland inte, och då saker gång på annan flyger till höger och vänster hittar jag ögonblick då jag ifrågasätter logiken i mina egna övertygelser. Så för tillfället ger jag mig och vi närmar oss den ack så välbekanta halvan här också - tomma nedre hyllor och överfulla övre - och då får det väl vara så ett tag.

Vare sig jag egentligen vill eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar