söndag 3 april 2016

Ettårskalas

Vår lilla tjej var till en början lite häpen över vad som egentligen var på gång, när både gäster och presenter dök upp. Och vad en liten ettåring begriper av sitt eget första födelsedagskalas är kanske svårt att sia om, men hon njöt av både sällskap och lite nya grejer att bära omkring i det slumpmässiga strosandet som är så kännspakt för dessa små. 

Prinsessklänning hade hon också, och själv var jag förstås alldeles betagen av detta vackra barn som är mitt - i sin ljusblå tylldröm. 
Vi kalasade med både salt och sött, men smörgåstårtorna försvann innan jag kom på att knäppa någon bild. Tårtorna däremot - dem lyckades jag fotografera. Jag nästan överraskade mig själv då jag valde att premiärbaka med sockermassa den här gången, mest tack vare inspiration härifrån. Och även om jag, min vana trogen, inte riktigt följde receptet den här gången heller, så blev det riktigt goda tårtor ändå. Till och med rätt så fina också.


Kalasdagen avslutades sedan på bästa sätt med en spontan kalaskväll i goda vänners lag. Nu har vi vaknat till söndag och i en av frökens presenter fanns en sänghimmel som jag hoppas få upp i dag. Vi får se var den hamnar, men jag har förstås en idé om att den ska hänga som ett riktigt mysigt krypin i ett hörn i hennes rum.

Men först en kopp kaffe till.

2 kommentarer:

  1. Fina tårtor, jag har äänu inte vågat mig på att baka med sockermassa. Men kanske snart ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag får ju medge att bara man inte har överdrivna krav på slutresultatets utseende så var det ju ganska lätt... ;-)

      Radera