söndag 6 augusti 2017

Kolmården

Man behöver inte alls åka till andra sidan jordklotet för att få med sig härliga upplevelser i bagaget, det är nog både jag och våra två små benägna att skriva under på. Ett besök på Kolmården var precis så spännande som jag hade föreställt mig, och att dessutom också få uppleva allt genom barnens ögon gör besöket extra fint. 

Att djurparken samtidigt också är ett nöjesfält och dagarna späckade med shower gör att timmarna bara rinner iväg och upplevelserna avlöser varandra.
Lillasyster var kanske allra mest fängslad av delfinerna. Där satt hon - hon som annars helst inte sitter alls - som ett ljus och applåderade sig och wow:ade sig genom hela showen. Nästan lika roligt att se som själva showen.
Och så vågade hon ju sig på att krama både Bamse och Lille Skutt. Bamses Värld mitt i parken var en stor hit. Här åt vi vår lunch, träffade de välkända figurerna och körde karuseller. Och storebror, han som har upptäckt fartens kittlande tjusning, åkte bergochdalbanan Godiståget igen och igen.


Linbanan var kanske för egen del den mest spännande av upplevelserna. Dels var det kittlande att åka, och dels kom man nära, nära de vilda djuren. Vi tog sikte på den direkt på morgonen, och det var nog klokt, eftersom vi slapp de långa köerna som ganska snabbt började bildas.


Så jo. En riktigt häftig dag hade vi. 

Storebror hade sommarspring i benen och hoppade sig genom hela parken och lillasyster var tillräckligt stor för att gilla läget. Vi skrattade åt en sur gorilla, fascinerades över brunbjörnens smidighet och imponerades över de vilda fåglarna, och hade det inte varit för en del onödiga regnskurar hade det nästan varit oförskämt perfekt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar