fredag 12 april 2013

Temabyte

Äh, jag blev plötsligt innerligt trött på den här städ-följetongen som ni stackars bloggläsare ofrivilligt har drabbats av. Ska därför försöka mig på ett inlägg som inte har med vare sig flyttstädning eller vanlig städning att göra...

Ingen städning alltså, men väl inköpsbehov. Jag tror att jag har tänkt tanken "det måste jag köpa på Ikea" minst tio gånger i dag. Mest gällande smått och gott, sånt som vi helt enkelt inte har dubbletter av, men som visar sig behövas nu med  två våningar. Tror jag i alla fall, för av de tio gångerna har jag en ynka grej kvar i huvudet: en skräpkorg till badrummet. Sen är det tomt. I något skede måste jag lära mig att anteckna skriftligt, istället för bara mentalt.

Dagens vardagsrum ser i alla fall ut så här. Det är så tomt, så tomt. Öde och trist. Ska snart liva upp det med vårens nya stjärnkuddar från ZbH, men måste införskaffa nya innerkuddar först. Nu har vi heller ingen tv här uppe, får se hur länge det håller. Men Liatorps sidobord kommer jag nog inte att kunna gå förbi vid nästa veckas IKEA-besök.


En våning ner finns det här rummet. Lille killen storgillar sitt nya rum, fastän det ännu saknar både säng och hyllor på väggarna. Och så inser jag att det ännu behövs någon slags förvaring, eftersom alla större grejer också gärna kan ha en plats. Jag måste bara klura på hurdan, kanske någon slags kista. Hur förvarar ni era barns lastbilar och traktorer? 


Den blå mattan är så fin att den egentligen förtjänar ett eget inlägg - den tillsammans med fågeltapeten utgör mina favoriter i rummet. Jag kunde ju inte riktigt släppa mattan som Anna-Lena bloggade om för ett bra tag sedan. Den egna talangen vad gäller handarbete är förstås inte så stor, men svärmor kan. I samarbete med tomten hittade således den fina, runda mattan hem till vår lille kille.

Och så småningom, när saker och ting börjar falla på plats och jag slutar flytta runt på allt, så ska jag försöka mig på något annat än gryniga mobilbilder. Så gott jag kan.

6 kommentarer:

 1. Ljuvligt med så där stora fönster i vardagsrummet.
  Trevlig weekend!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Smed-ballongerna är av toppkvalitet, kan vi konstatera!

   Radera
 3. Så fint ni har fått det nu när nedre våningen börjar vara fixad! Jag tyckte mattan såg lite bekant ut :-) Det är bra med mammor och svärmödrar som är händiga! Jag skulle gärna ha joinat er på Ikea-resan, men tyvärr ska jag jobba på mässan i Botniahallen just den helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att vi krockar med mässan, du hade varit hjärtligt välkommen med alla Harrström-tjejer! :-) Tack för mattinspirationen!

   Radera