torsdag 22 maj 2014

Utebelysning

Det kan kanske tyckas märkligt att sitta och surfa utebelysning till hus och trädgård när den mörka vintern är förbi och ljuset åter har nått oss, men det är precis vad jag gör. Med sommaren kommer uteliv, och med uteliv kommer planering och drömmar om utemiljöer. Vi har ingen trädgård ännu - var sak har och tar sin tid när man bygger nytt - och det kommer när det kommer.

I nuläget har vi bara ett par utelampor, som inhandlades billigt och snabbt och som en tillfällig lösning, eftersom vi inte riktigt visste vad vi ville ha för sorts ljuskällor. Ännu har inget bestämts vad gäller utebelysningen, men nog finns det att välja mellan. Det svåra i denna lamp-ekvation är kanske att hitta lampor som tilltalar oss båda som dessutom passar med huset och som förstås inte kostar alldeles för mycket.

Jag har tidigare bloggat om den här vägglampan, och den är fortfarande lika tjusig - men ändå kanske inte aktuell för oss.

Bild lånad från Lamppukauppa

Efter en hel del surfande är vi istället inne på de här raringarna just nu. Vita, som på bilderna, fastän jag egentligen tilltalas mera av de svarta. Men, så fick jag för mig att vita passar bättre med vårt röda tak...


Bild lånad från taloon.com

Bild lånad från taloon.com

Jag kan konstatera att jag gillar lampor från Konstsmide, och eftersom jag inte är någon lampfantast överlag så känns det skönt att ha hittat en ram inom vilken jag kan leta. Även om många av de finaste är allt för dyra för att kunna klickas hem i ganska många antal...

2 kommentarer:

  1. tips: när vi sökte utelampor hittade jag underbara från Markslöjd. de ja gillade bäst kostade 75€ styck o vi behövde 4. så d lev ju inget köp då, men döm om min förvåning när vi stiger in på HongKong i Vaasa o de har exakt de jag ville ha men märket Konstslöjd för 13€ styck!! <3 <3 jag dog och sen uppstod jag o köpte 4 på bums. så, kolla in där förrän du bestämmer dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken tur du hade! Ska nog ta ett varv via några varuhus också, känner jag! :-) Tack för tipset!

      Radera